Новолуние Везни

Астрологичен Фокус на Лунния месец

Едно от най-забележителните събития на този лунен месец ще бъде поетапната смяна в посоката на движение към Директно на някои от шесте ретроградни планети, скоито преживяхме последните никак не малко дни. Плутон обръща ход на 6ти октомври, Сатурн на 11ти, а Юпитер и Меркурий на 18ти октомври. Разбира се, не забравяме че преди да станат директни всички те преминават през своята стациорна фаза и не бихме искали да сме фаталисти, но да, не е лесно! Добрата новина е, че след това ще получим така необходимата ни яснота и чистота в информационните потоци.

Слънце в Скорпион на 23ти октомври

Марс е във Везни до 30ти октомври,  Марс ще образува квадратура с Плутон на 22ри и най-после ще ингресира в Скорпион на 30ти октомври. Въздухът е силно наелектризиран от елемент на конкуренция и борба за власт.

 Лунни Фази

Новолуние, 13° Везни, 13:05ч., (+3 UTC) – В съединение с Марс и Меркурий, В следващите две седмици имаме възможност да наблюдаваме ново влияние, което да опоише текущите събития от една по-висока гледна точка. Търпението и решителността ще бъдат възнаградени. Новите обстоятелства са в противоречие с дълго отлагани проблеми. Докато се опитваме да се адаптираме към тази непозната ситуация, намираме нови решения и възможности,

Първа четвърт, 20° Козирог, 06:25ч., (+3 UTC)

Пълнолуние, 27° Овен, 17:56ч., (+3 UTC) – Марс е в съединение със Слънце заедно срещу Луна и квадрати към Плутон – Т-квадрат с огромно напрежение, акумулирано в продължителен период от време. Добрата новина е тригонът към Юпитер, хладен ум и бърза преценка ще се решаващи за мирно разрешаване на конфликта. От полза ще бъде да си припомните кои ценности са водещи за вас. Венера и Уран са в куинконс, възможно е с компромиси да се избегнат всички конфликти, но и помощ от Твореца няма да е излишна в този момент.

Последна четвърт, 5° Лъв, 23:05ч., (+3 UTC)

 Дните в Аспекти

6ти октомври – сряда – Марс кунконс Уран, Плутон „d директен – Новолунието е идеален момент да останете в себе си, да медитирате и изясните намеренията и целите за предстоящия лунен месец. Да останем в покой не е вариант, но бъдете бдителни, нека действията или думите ви да не бъдат провокирани от гняв. Да изчакаме и запазим спокойствие винаги е добър вариант и има смисъл, но в този момент пасивността не е ефективна.

7ми октомври – четвъртък – Венера в Стрелец, Слънце куинконс Уран – Дори обстоятелствата да ви изглеждат силно ограничителни, има шанс да постигнете нещо наистина смислено. Понякога съвсем дребен акт на доброта, би направил нечий ден красив и изпълнен с надежда. Това е специален момент, в който всички ние ще се почувстваме свързани помежду си. Когато работим за цялото, положителния резултат е за всички.

8ми октомври – петък – Слънце съединение Марс – Намираме се в “окото на бурята“, освобождава се огромно количество експлозивна енергия, която се натрупва през последните няколко седмици. Отделете време за физически упражнения, за да намалите напрежението. Все още има огромно количество работа, за която е необходимо да се подготвим.

9ти октомври – събота – Слънце съединение Меркурий – Има светлина в тунела и тя си има име – начало на нов цикъл на Меркурий, бавно но сигурно…всичко ще се нареди.

10ти октомври – неделя – Меркурий съединение Марс – Търсим положително взаимодействие между идеи и действия. Все пак съществува възможност да сме едновременно смели и мили и търпеливи. Всички имаме различен план и стратегия за неговото изпълнение, но в крайна сметка, обитаваме една и съща планета.

11ти октомври – понеделник – Сатурн D 6°Водолей Спокойствието на личната ни съвест изисква от нас да правим онова, което се обещали и поели като своя отговорност. Сега не е време да подсилваме личните граници, света около нас съществува и определено имаме място в него, както и работа, която само ние умеем да свършим.

12ти октомври – вторник – Меркурий куинконс Уран – Нестандартното мислене и изключително благоприятно за развитие на един проект, ако умеем да признаем, че понякога ограниченията провокират творческия ум

13ти октомври – сряда – Венера секстил Сатурн – Любовта и отговрността са двете страни на една и съща монета и едното е невъзможно в своето развитие без другото. Можем да положим усилие и да работим върху всички онези неща, които доставят удоволствие на сетивата. И още повече, сега е момента да прозрем какво наистина ни е необходимо в дългосрочен план. Какво ни носи щастие и удовлетворение?

14ти окотмври – четвъртък – Слънце куинконс Нептун – Ако за миг успеем да разсеем мъглата на личната ни визия за перфектен живот, тогава под булото на илюзиите ще преоценим онова, което в действителност търсим и е копнеж за духа. По-добрия вариант на бъдеще винаги започва с кристално ясна и чиста представа за онова, което в действителност има смисъл.

15ти октомври – петък – Слънце тригон Юпитер – Време е да подредим пъзела в хармония, за да я използваме в подходящия момент и на правилното място. Помолета се, искрената вяра е инструмент за органична връзка с дълбоката ви същност.

16ти октомври – събота – Дългосрочните отношения често са в резултат на способността на двамата партньори да си осигурят един на друг пространство за лично развитие и себеоткриване и едновременно с това, една част от пътя да извървят заедно. Признаването и приемането, че в този процес са възможни грешки, понякога необратими е символ на безусловната готовност да простиш.

17ти октомри – неделя – Марс куинконс Нептун, Меркурий секстил Венера, Слънце квадрат Плутон – Отделете време за близките и приятни емоции с тях, със сигурност ще имате бъдещи ползи от това. Отпуснете се и последвайте порива за малко приключения, това ще успокои ума и ще ви направи по-продуктивни. Всички притежаваме нежност и топлина, сега е времето да я изразим по подходящ начин. Няма как да сме на две различни места по едно и също време, приемете го като провокация да сме по-концентрирани, когато избираме.

18ти октомври – понеделник – Юпитер D 22°Водолей, Меркурий D 10°Везни – Времева линия за осъзнаване и ретроспекция. Дайте израз на вдъхновението, което ще подобри живота на всички.

19ти октомври – вторник – Марс тригон Юпитер – Експлозия от интелектуални възможности, фокусирайте върху онова, което в действителност е важно за вас. Дайте приоритет на дългосрочните проекти.

20ти октомври – сряда – Венера куинконс Уран – Любовта със сигурност ще спаси света! Отговаряме на важни въпроси – къде е скрито щастието? Кое по-важно за мен, сигурността или свободата? Всяка борба има своето решение и изход, просто обърнете взор към небето. И най-консервативните ще схванат, че имаме нужда от промяна.

21ви октомври – четвъртък На пръв поглед може и да изглежда, че всичко е объркано и цари пълен хаос, но като резултат наистина ще излезе нещо добро. Обстоятелствата са така подредени, че промяната да е възможна. Може би е сложно в настоящия момент да се адаптираме към непрекъснато променящите се условия, но дръжте на фокус какво е важно за вас и какво в действителност се опитвате да постигнете в бъдеще.

22ри окотмври – петък – Марс квадрат Плутон – Да бъда или да не бъда участник в тази буря, това е въпросът. Бездействието със сигурност не е решение. Всеки конфликт има решение и то се намира точно над него. Изгрява нов ден, съсредоточте си върху общото благо.

23ти октомври – събота – Слънце Скорпион – Начало на пречистващ период, в който да се освободим от ненужни идеи и вещи. Ще освободим пространство за ума и проекти, които трябва да се довършат.

24ти октомври – неделя – Меркурий куинконс Уран – Не всяка новост ще намери своето място, но дори и грешките са добър учител. Когато поемаме и изпълняваме своите отговорности, разбираме че имаме нужда от всичко, от което всъчщност се нуждаем.

25ти октомври – понеделник – Да изградим доверие в себе си е процес, който прави живота относително по-лесен. Синхроничности ни канят в един непознат и неизследван свят

26ти октомври – вторник – Сезонът на регенерация на идеите и възможностите е необходим, всяка година по същото време, за да имаме възможност да преценим на какво ще вдъхнем живот и надежда и от какво ще се освободим. Раздялата не винаги носи смисъл на край, но на преобразуване в нова форма и смисъл.

27ми октомври – сряда – Венера квадрат Нептун – Разбира се, че това което правят другите ви засяга, поради тази проста причина помнете, че и вашите действия или бездействия имат пряко въздействие върху останалите. Чудесно е да имате визия за по-добро бъдеще, това което й е нужно е просто да е в реални размери. Единствената мечта, която може да е по-голяма от вас е онази, с която искате да създадете един по-добър свят.

28ми октомври – четвъртък – Венера секстил Юпитер – Истината няма потребност някой да й вдига завесата, появява съвсем ествествено, без значение дали я търсим. Невъзможно е нещо да има устойчив ръст и  развитие, ако е съградено с лъжа. Взаимоотношенията променят своя модел, необходим е консенсус за преодоляване границите на изолация.

29ти октомври – петък – Да поканите други персони да опознаят вашия вътрешен свят и живот, може да се окаже вълнуващо и изпълнено с нови възможности. Необходим е баланс, за да се устремим към наистина важните неща.

30ти октомври – събота – Марс в Скорпион, Слънце квадрат Сатурн, Меркурий куинконс Нептун – В името на Любовта, често правим неща, за които не сме подозирали, че притежаваме воля и умения. Житейският пъзел ще се подреди, ако сме си позволили да действаме спонтанно. Високите външни постижения, често са акт на интензивна вътрешна неудовлетвореност.

31ви октомври – неделя – Ако отделим време за вътрешна реинвентаризация, ще успеем да запълним пространството между онова което знаем на теория и онова, което в действителност умеем да вършим.

1ви ноември – понеделник – Меркурий тригон ЮпитерНека признаем, великите идеи и бързо мислене се раждат от вътрешно спокоен ум. Нека не вдигаме излишен шум, а кротко следваме пътя на високата ефективност.

2ри ноември – вторник – Меркурий квадрат ПлутонМоже да се окаже, че докато се опитваме да разберем защото другите мислят или правят така, всъщност губим ценна енергия, предназначена за важни дела. Останете спокойни, следвайте личния си път и си служете единствено с личен пример.

3ти ноември – сряда Направете своя личен ритуал за особождаване от всичко ненужно, осигурете си време, помислете! Кое онова, което ви носи радост и за какво всъщност имате по-голям разход на енергия. Пригответе се за процес на дълбоко пречистване, във вътрешния и въния свят. Успех!

4ти ноември – четвъртък, Новолуние, 12° Скорпион, 23:14ч., (+2 UTC)

 

 

Новолуние Везни