Новолуние Дева

Новолуние Дева

Астрологичен Фокус на Лунния месец

Венера в Скорпион след 10 септември, след създаване на взаимоотношения и изясняване на ролите в тях, идва ред на изпитанията и проверка на издържливостта на създадения съюз. Процесът на разпад и криза са по-скоро необходими за преминаване на следващо ниво и възраждане на “феникса от пепелта“

Марс във Везни след 14 септември, Бялото знаме за примирие, не означава че признавам себе си за слаб, а теб за по-силен противник?! Но декларирам, че съм напълно готов да чуя твоята истина и да открия онзи елемнт в нея, който е валиден и за мен.

Марс и Венера във взаимна рецепция и единствени в директно движение, за известен период от време, описват необходимостта да намерим синхрон между желанията си и подходящите за тях действия. Разбирането, че нашия вътрешен свят от ценности, задължително описва характера на външните ни битки в социума.

Слънце във Везни на 22 септември, Есенно равноденствие, един от Свещените празници на Светлината, в който денят и нощта се изравняват, за да вземе временен превес външната тъмнина. Причината и висшия смисъл е да развием, съхраним и разчитаме на вътрешната си светлина независимо от външните условия и житейски обстоятелства.

Лунни Фази

Новолуние, 14° Дева, 3:51ч., (+3 UTC) – Слънце и Луна тригон с Уран (развиване на навици, съобразно новъведения, които ни водят към лично развитие) Марс тригон Плутон, (огромна мощ и сила на волята със завидни резултати за нашите усилия и упоритост), Меркурий тригон Сатурн, (много добри идеи и план за тяхната реализация, но времето за действия не е дошло), Венера тригон Юпитер и квадрат към Плутон, (може би не всичко, което желаем ще се промени, но да приемем реалността такава, каквато е, би било чудесен подход в момента).

Първа четвърт, 21° Стрелец, 23:39ч., (+3 UTC)

Пълнолуние, 28° Риби, 2:54ч., (+3 UTC) – Част от информацията за случващото се ще остане скрита и под повърхността. Но да положим услия и да видим по-голяма картина и да открием смисъла зад случващото се, е задачата ни сега.

Последна четвърт, 6° Рак, 4:57ч., (+3 UTC)

Дните в Аспекти

7ми септември – вторник, Новолуние, 14° Дева, 3:51ч., (+3 UTC) – Време е да обърнем внимание на детайлите в ежедневието. Голямата картина на промяната е възможна, когато всеки елемент заема своето специфично място. “Стъпка по стъпка“ е мантрата за този месец! Всеки дългосрочен план е съставен от реализирани краткосрочни цели

8ми септември – сряда – Слънце тригон Уран, Марс куинконс Юпитер – Помощ идва по най-необикновени пътища и възможности. Нестандартна реализация на творчески потенциал и лична перспектива. Необходимо е да схванем разликата между това да постигаме единствено лични цели и да разбираме битките на другите.

9ти септември – четвъртък – Фокусът върху обществени дела ще донесе много добри резултати. Да се погрижим за другите е неизмеримо удовлетворение и висш смисъл.

10ти септември – петък – Венера ингресира в Скорпион, Меркурий куинконс Уран – На пръв поглед изглежда, че привидното примирие и хармония остават на заден план, за да дадем израз на бурни страсти и емоции. Обикновено границите са в наша полза и помощ, за да потърсим нови възможности и да построим своята стратегия.

11ти септември – събота – Изчакайте, огледайте се и оценете глобалната картина в света. Вашето участие не е необходимо сега, промените са в ход, така или иначе.

12ти септември – неделя – Житейските ни очаквания са свързани с добруването и волята на общността. Успешната стратегия е процес от редуване на обмисляне, концепция и подходящи за това действия.

13ти септември – понеделник – Възможно е, това което желаем и това, което е необходимо да правим да с във временен дисбаланс. Опитайте да успокоите ума, отворете сърцето за потребностите на другите, може да се окаже, че именно това е пътя към необходимата хармония.

14ти септември – вторник – Слънце опозиция Нептун – Признаването на факта, че големите очаквания по правило водят до още по-големи разочарования, може да е облекчаващо точно в този момент. Намираме се в нова ситуация, която изисква съвършено различен ритъм.

15ти септември – сряда – Марс във Везни – Търсенето на мирни средства за разрешаването на дълго развиващи се конфликти, може и да изглежда предизвикателно в момента. Във всеки случай, търпение и медиаторски умения, биха били от полза.

16ти септември – четвъртък – Слънце куинконс Юпитер – Цели, които са останали в миналото, сега се завръщат в нова форма. Резултатите от нашите действия са в противоречие с очакванията ни. Следващата стъпка е просто голяма крачка напред в личното развитие.

17ти септември – петък – Венера квадрат Сатурн – Как в действителност проявяваме загриженост за другите? Знаем ли от какво имат потребност? Хармоничните взаимоотношения са продължение на позитивната самооценка, която си даваме всеки ден.

18ти септември – събота – Меркурий куинконс Нептун – според вашите духовни нагласи и вярвания, искрената молитва ще ви отведе на нов път. Доверието във висшия смисъл и житейски обстоятелства е небходима стъпка към постигане на желаното.

19ти септември – неделя – Осигурете си вътрешна тишина, за да направите равносметка на свършената работа и да получите визия за следващата стъпка.

20ти септември – понеделник – Можете да отчитате различия между това, което се случва и вашите идеи за това. Упоритата работа и светли намерения ще бъдат възнаградени.

21ви септември – вторник – Меркурий тригон Юпитер – Нека признаем, великите идеи и бързо мислене се раждат от вътрешно спокоен ум. Нека не вдигаме излишен шум, а кротко следваме пътя на високата ефективност.

22ри септември – сряда – Слънце във Везни, Меркурий квадрат Плутон – Може да се окаже, че докато се опитваме да разберем защото другите мислят или правят така, всъщност губим ценна енергия, предназначена за важни дела. Останете спокойни, следвайте личния си път и си служете единствено с личен пример.

23ти септември – четвъртък – Венера опозиция Уран – Възползвайте се от възможността да хармонизирате и промените стари взаимоотношения. Любовта е подходящия отговор за всяко житейско препятствие.

24ти септември – петък – Битката между сигурност и свобода е на дневен ред. Дори да изглежда, че се носите безпрепятствено по течението, това е най-добрия ви ход в момента.

25ти септември – събота – Марс тригон Сатурн – Ще получите необходимия стимул и енергия да завършите важни и отложени в миналото задачи.

26ти септември – неделя – Идеален момент да се отдадем на любопитсво към неизследвани досега територии. Направете и невъзможносто да приключите делата си, които отдавна са потънали в праха на забвението.

27ми септември – понеделник – RxМеркурий сменя посоката на своето видимо движение – Сътрудничество ще ключова дума за тази ретроградна фаза на Меркурий. Отделете си време, за да имате възможност “три пъти да премерите, преди да отрежете“. Не забравяйте да проверявате коминикационните сигнали и съобщения, които изпращате и получвате.

28ми септември – вторник – Стъпка напред към бъдещето е невъзможна, ако се придържаме към минали убеждения, вярвания и емоции. Миналото е само инструмент за регистриране на опит и история.

29ти септември – сряда – Венера тригон Нептун – Разбира се, че “любовта ще спаси света“, само протегнете ръка и създайте общност от съмишленици. Страстта в действията може да се окаже така дълго чакания свързващ елемент към нови постижения.

30 септември – четвъртък – Слънце тригон Сатурн – Обещанията между идейни приятели са ненужни. Целите придобиват ясни и точни очертания. Важна е дългосрочната стратегия, необходимите стъпки ще дойдат малко по-късно.

1ви октомври – петък – Венера квадрат Юпитер, RxМеркурий квадрат Плутон – Щедростта и изобилието идват към нас по най-неочаквани канали. Да сме източник на радост и светлина за другите е от значение за личното ни себеизразяване в момента.

2ри октомври – събота – Венера секстил Плутон – Страстта в личните взаимоотношения е много добър източник на енергия за лично преобразяване. Желанията и изборите, които правим във връзка с тях, могат да донесат смисъл и щастие за другите.

3ти октомври – неделя – Освободете пространство за равносметка и организация на нови възможности. Дайте възможност на ума да притихне и осмисли придобития опит и необходимите уроци от изминалия лунен месец.

4ти октомври – понеделник – RxМеркурий тригон Юпитер – Повторенията не винаги носят смисъл на поправка, а напротив възможност за нов поглед и преосмисляне на информация. Възможно е да се наложи отново да проведете “онзи“ разговор, не отлагайте.

5ти октомври – вторник – RxМеркурий куинконс Нептун – Не е задължително богатото въображение да носи елемент на илюзия и заблуда. Насочете към творческо писане или разбиране на дълбоки мистични тайни

6ти октомври – сряда, Новолуние, 13° Везни, 13:05ч., (+3 UTC)

Новолуние Дева