Астрологичен Фокус на Лунния месец

Меркурий във Водолей – от 2 януари до 26 януари, и след това отново (поради ретроградната си фаза в това пространство) от 14 февруари до 10 март – Вероятно много немислими и невиждани проекти са били заченати под опеката на Меркурий във Водолей. Преимуществото да преживеем ретроградната му фаза във Водолей ще позволи да ги доведем до съвършенство. Сложете на масата всичко, което ви струва невъзможно и започвайте!

Меркурий 10° Водолей – R, от 14 януари до 3 февруари, подходящо време да се върнем към някои проекти, които изглеждат обещаващи и да им дадем време за преразглеждане.

Северен Лунен Възел преминава в Телец след 18 януари и ще остане в този фиксиран земен знак през цялата година. Материалните дела са приоритет за уреждане. Така наречанта “енергийна ос“ Телец – Скорпион привлича вниманието ни към способността ни за хармонично разпределяне на “получих, запазих и споделих“. От полза ще е да отдадем внимание на почивка, релаксация и възстановяване, като част от енегийната система на тялото.

Марс в Козирог след 24 януари, след експанзията и целеполагането в пребиването му през Стрелец, сега е време за ясна и дългосрочна стратегия. Добър фокус и концентрация на вложената енергия със сигурност е ход, който ще донесе непланувани придобивки в бъдеще.

Венера 11° Козирог – D /директна/, след 29 януари, периодът е подходящ за финална точка в нашите емоционални преживявания и търсения. 9 януари е датата на “долно съединие“ на Венера и Слънце (Венера е между Слънце и Земя) където “изгаря“ в прегръдката на своя любим, а какво е жертвала за това ще научим по-късно! Ако намирате, че има какво да се коригира в тези взаимоотношения следваща аналогична възможност ще имаме след приблизително 8 години! Помислете, ако не сте от търпеливите…

Слънце Водолей 20 януари, месецът на качествените промени и смелите мечти започва с движението на Меркурий и Венера все още в ретроградните си фази, така че ще се въздаржим да прогнозираме чудеса! Но пък всеки може да случи своето, особено след като сте преброили до 100 и сте премерили няколко пъти, преди да натиснете клавиша delete!

Лунни Фази

Новолуние, 12° Козирог, 20:33ч., (+2 UTC) – тригон с Уран   Сега, сега е моментът за смели планове засягащи немислими за реализиране проекти, ще имате възможност по-късно в R фаза на Меркурий да ги преразгледате и подредите

Първа четвърт, 19° Овен, 20:11ч., (+2 UTC)

Пълнолуние, 27° Рак, 01:48ч., (+2 UTC) – Намираме се на границата между това, което ще остане при нас завинаги и онова, което няма да е част от живота ни в следващите няколко седмици. Битката между новото, което предстои и онова с което сме свикнали да живеем се намира в своя пик. Полезно би било да се отпуснем в прегръдката на непознатите и неусвоени територии за проява на творческия ни потенциал.

Последна четвърт, 5° Скорпион, 15:40ч., (+2 UTC)

 Дните в Аспекти

2ри януари – неделя – Новолуние, 12° Козирог, 20:33ч., (+2 UTC) , Меркурий във Водолей – Рисковете, предприети в период на Меркурий във Водолей ще ни помогнат да направим гигантска крачка напред. Срещнете се с нови хора, общувайте с групи със сходни на вашите интереси, но делата си довършете сами и с персонална отговорност към това.

3ти януари – понеделник – Да останем фокусирани в себе си носи положително проявление, защитавайки ни от външни обстоятелства. Ако държим под внимание общата цел за благото на всички ни ще бъдем не само високо ефективни, но и удовлетворени и щастливи!

4ти януари – вторник – Дори на пръв поглед всичко да ви изглежда леко скучно и еднообразно, нещо ново и неясно се задава на хоризонта. Упоритите усилия, които влагаме в дейността сега със сигурност ще се отплатят в бъдеще. Поддържаме ума бистър и настроението с фокус към светлината.

5ти януари – сряда – Венера секстил Нептун – Художниците умеят от сенките да презентират вълшебство и подарък за сетивата! Останалите ще се наложи да се придържаме към ясните очертания, които за по-творчески настроените люде, могат да изглеждат като ограничения. Но именно в това се крие предизвикателството да добавим цвят вътре в границите. Не е възможно трайно създаване на творчески продукт без любов. Както и любовта сътворява всеки ден!

6ти януари – четвъртък – Ако сме достатъчно смели да отговорим на по-висшите си стремежи и повик на съдбата, може да подейства изцелително за рамката, която сами сме създали. Всеки от нас единствен и безценен по отношение на индивидулната мислия, за която е призван в този живот.

7ми януари – петък – Всяко бъдеще е било създадено в нечий ум, а в зараждането си е представлявало просто една мечта. Хармоничния ден е резултат от това, че първо сме благодарили за него. Дори и най-простички задачи могат да се изпълняват влагайки в тях душа и красота.

8ми януари – събота – Резултатът е положителен не само защото сме се представили блестящо, но и едновременно с това сме позволили на останалите да изразят свободно позицията си.

9ти януари – неделя – Слънце съединение R Венера – Не всяка жертв, която сме направили в името на една мечта е равна на загуба. В повечето случаи дори ще се окаже, че сме направили една много добра дългосрочна инвестиция. Моментът, в който себеоценката и увереността ни могат да попречат да полчим удовлетворение от една добре свършена работа.

10ти януари – понеделник – Всеки добър избор започва там където сме готови да се разделим със страха и предразсъдъците. Не бива да пропускаме правилото, че в онзи момент,  в който насочим вниманието към една възможност, то всички останали престават да съществуват.

11ти януари – вторник – Слънце секстил Нептун, Марс квадрат Нептун – Умението за приспособяване към ценностите на другите е богатство в живота ни, което няма да ни струва нищо, което да може да се плати. В момента решителността не е в синхрон с психологическата ни настройка.

12ти януари – сряда – Когато инерцията става причина да се придържаме към стари и ниско ефективни навици, може би е дошло време да генерираме вътрешна мотивация за промяна. Да обърнем внимание на всяка важна идея сега, може да е точно онази, която ще се превърне в план съвсем скоро.

13ти януари – четвъртък – Да обърнем внимание на всеки разговор, мейл или съобщение, които пристигат от външния свят, носят символично послание за потребностите ни в момента. Когато успеем да си дадем обективна оценка на онова, което се случва ще намерим така желания мир и мястото си в живота.

14ти януари – петък – Меркурий 10° Водолей R ретрограден – Дейности насочени към добро и хармония в общото, могат да променят динамиката на отношенията. Време е да поемем отговорност за собствените си мисли и действия и да успеем да ги свържим в причина и следствие в историята на живота си.

15ти януари – събота – Можем за момент да се отпуснем в защитената среда на топлите и споделени интимни отношения. Всеки има потребност да е безусловно приет и ценен, поради самия себе си.

16ти януари – неделя – Слънце съединение Плутон – Вечният избор между топлината на семейния уют  или работа по дългосрочен работен ангажимент! Не възможно вниманието ни да бъде разпределено в повече от една сфера едновременно, за

17ти януари – понеделник – Умението да виждаме и чуваме красотата на рисуваните от природата картини ни определя като съзнаващи личности. Дървото на доброто, като модел от рода ни, подпомага да осмислим символите на идеалите, които сме наследили.

18ти януари – вторник – Пълнолуние 27° Рак, 01:48ч., (+2 UTC), Уран 10° Телец D директен – Премоделирането на живота ни сега е напълно възможно, в случай че можем да сме съвсем честни, първо със себе си, разбира се. Хора от миналото, които мислим че сме забравили могат да се завърнат и да сме провокирани да възродим красотата във взаимоотношенията. Има само един начин за проверка на прошката и това е „“ако си забравил причинената ти несправедливост, значи си простил“

19ти януари – сряда Правим гигантски крачки и напредваме. И все пак прибързаността и сега може да не е добър спътник и да ни отведе към непредвидими последствия. Да се погрижим за делата си персонално е начин да ги погледнем от по-различен ракурс.

20ти януари – четвъртък – Слънце Водолей – Дори да не изглежда логично, може да е правилно и да имаме сериозни постижения. Единствено от вяра имаме потребност и спомен, че интуицията е част от нашия личен план за съществуването ни сега.

21ви януари – петък – Настъпи време да покажем пред света за какво толкова много отдавахме енергията и времето си напоследък. Взискателността и стремежа към перфекционизъм са само способи да покажем, че винаги има начин да се направи по-добре.

22ри януари – събота – Изкущаващо е да знаем как се прави, но не и да го прилагаме на практика. Дисбалансът между думи и действия поражда битка, както във вътрешния, така и в света около нас. Добрите идеи са навсякъде около нас, само трябва да уловим онази, която подхожда на нашето светоусещане и да я реализираме.

23ти януари – неделя – Слънце съединение Меркурий – Налагало ли ви си е скоро да правите архив? Направете го и ще си благодарите по-късно. Възможно е да е по-трудно, отколкото си представяхте, но довършете онзи проект, който взе всичкото ви свободно време и енергия.

24ти януари – понеделник – Марс в Козирог – Ето го момента да видим резултат от действията си! Когато намеренията са били правилни в дългосрочн план делата се подреждат толкова добре, така както ние не знаем. Не слагайте във везната съвестта си за сметка на добрата външна оценка и чуждите желания.

25ти януари – вторник – Може да сме поставили в ситуация на изчакване и размисъл, но е възможно да се срещнем с идея, като последна опция или пропусната такава. Забравили сме как да протегнем ръка за помощ, когато се налага. Приятелите са около нас и очакват знак, само да пожелаем.

26ти януари – сряда – R Меркурий Козирог – Процесът продължава, когато съумеем да се разделим с хора и дейности, които ни отклоняват от основната цел. Ограниченията са грижа от Твореца, които са в помощ за нова организация на битието ни.

27ми януари – четвъртък – “Всичко тече, всичко се променя“ е мантрата за деня. Както и да ви изглежда, ще бъде за кратко. Дайте си пространство, помечтайте смело и след това се фокусирайте към онова, което в действителност е важно за вас.

28ми януари – петък – Възможно е да сте считали досега, че сте се споразумяли с личната си етика и ценности, но ето сега ще бъде поставена на проверка. Изтласкването или игнорирането на трудности е временно решение, докато се почувстваме готови да се изправим фронтално срещу тях.

29ти януари – събота – Венера 11° Козирог D директна, Меркурий съединение Плутон – Любов и дълг имат общо значение и то се описва с “вярност“. Спокойни сме, когато умеем да предвидим и подредим и поведението на хората и обстоятелствата.

30ти януари – неделя – Слънце квадрат Уран – Ако сте очаквали подходящ момент за презентация на най-щурите си идеи, ето подходящото време. Интересни дни, като този са факт, когато допускаме нетрадиционни идеи и активности да са част подреденото ни съществуване.

31ви януари – понеделник – Моментът от лунния месец, в който си подарете тишина и се отдайте на медитативни практики. Съвсем близо сме до промяната, но сега притихнете и изчакайте. Силата на духа се изпитва в такива часове, когато сме раздвоени между необходимостта от дълбок размисъл и потребност от промяна веднага.

1ви февруари – вторник – Новолуние 12° Водолей

 

Новолуние Козирог