Сезонът на Затъмненията

Сеозонът на Затъмненията или “когато една врата се затваря, задължително ни очаква нова посока“, Лунното Затъмнение  на 19 ноември е част лунния месец, който запона с началото на лунния цикъл на 4 Ноември, където е заложено е развието на целия процес.

Новолуние, 12° Скорпион, 23:14  (+2 UTC)  Скорпион  – Уран рязко се противопоставя на тази конфигурация, през целия месец сме свидетели на дълбоки и трайни промени. Участието на фиксирания кръст не обещава това да е лесно, но е неизбежно. Всеки напредък ще изисква огромен разход на енергия и ще среща ограничителни бариери за реализацията си.

Меркурий във Везни поставя на фокус компромиси, които ще се изискват от нас за постигане на желаното.

Сатурн от своето интелектуално царство Водолей е в тригон 120° със Северен възел в Близнаци, постиженията ще са факт с иноватични подходи към вече доказани и проверени методи. Равнопоставеност и съгласие между всички заинтересовани страни обещава ръст и напредък. Научаваме, че различията помежду ни са само средство за илюстрация богатството от разнообразни подходи и гледни тоочки, но в същото време сме призвани да работим заедно за каузата и общото благополучие.

Пълнолуние, Лунно Затъмнение 27° Телец, 10:57ч., (+2 UTC) – Плутон секстил Слънце и тригон към Луна, дълбоки трансформационни промени, започнали преди около 1,5г. приключват и изискват нашата пренастройка към нова програма за следващите приблизително 2 години.

Юпитер квадрат към Светилата, големият Благодетел поставя на проверка уменията ни да разпознаваме “живата“ от “мъртвата“ вода. Възможностите, идеологически противници да потърсят онова, което стои по-високо от непремиримата вражда и се явява мотив за обединение, а не разлъка.

Венера тригон Уран и секстил Марс, бурно и необуздано притивопоставяне, докато светът прежиява поредното си було на дискриминация. Имената й и мотивите са различни в последователни исторически периоди, но единствения опит, който имаме е че “започваме с желание за единство и след това откриваме нашите различия“  Късата ни житейска памет и липса на социална принадлежност към група, която разполага с механизми за омиротворено разбиране и приемане на всяка позиция. Следвайки принципът на Венера, намираме толерантност и мир във вътрешния си живот и външни обстоятелства.

Марс опозиция Уран, вече отгледахме достатъчно разрушения и ненавист. Настанало е време да излекуваме раните и да възстановим равновесието. Бурята е предназначена единствено да запрати далече недостъчно издържливите части от цялото.

Лунно затъмнение се случва по време на Пълнолуние – опозиция между Слънце и Луна, когато съвпада с нодалната ос (лунните възли).

И Слънчево затъмнение се случва по време на Новолуние – съединение между Слънце и Луна, когато съвпада с нодалната ос. Предстои на 4 декември 2021г., 09:42 (+2 UTC)  12° Стрелец

Сега,  с Лунно затъмнение на 19 ноември затваряме един цикъл и период, който започна преди година и половина на 5 май 2020, докато лунните възли се движеха по оста Близнаци – Стрелец.

В астрологичната теория това е ос позната с наименованието “информационна или на познанието“. Целта на този цикъл бе да облечем “големите мечти“ в подходящо знание и информация, необходима за осъществяването им.

За по-добро разбиране и осъзнаване на собствевния ви път и най-добро осъществяване, проследете събитията в периода:

 • Слънчево Затъмнение 21 май 2012г. 1° Близнаци
 • Лунно Затъмнение      04 юни 2012г. 14° Стрелец

**********************************************************************

 • Лунно Затъмнение      15 май 2003г. 25° Стрелец
 • Слънчево Затъмнение 31 май 2003г. 10° Близнаци

Цикълът на Лунни Възли  е с продължителнот около 18 год, което означава, че същата серия по оста Телец – Скорпион е била активна през 1967, 1985, 2003, 2021, 2039

Сарос Цикъл – всяко слънчево затъмнение се повтаря за период от 18 години и 11.3 дни. Името на цикъла идва от древноегипетската дума повторение, период. Но условията на затъмнението не се повтарят абсолютно точно.

Серия Сарос 5 южна, към която принадлежи сегашното затъмнение, започва на 14 юли 1787, 23:30 GMT Южен полюс.

За оста Телец – Скорпион темата винаги ще е:

 • Личните ресурси срещу споделянето в общ енергиен заряд
 • Оцеляването във всички негови аспекти срещу правилното разпределение на енергетиката
 • Натрупването срещу споделянето
 • Грижа за физическото тяло срещу правилно отношение към разходването на енергия
 • Финансова стабилност срещу крупна криза и банкрут

Характеристики на тази серия, в случай че засяга картата:

 • Преживявания свързани със семейството
 • Любов, която ще има своето продължение дълго след като премине влиянието на лунното затъмнение

Съвети, опорни точки и стратегия:

 • В кои астрологични домове във вашата рождена карта попадат затъмненията? Това е личната ви сцена, на която ще се демонстрират най-важните промени в житейската ви история
 •  
 • Притежавате ли важни астрологични фактори в астрологичното пространство от 25° до 30° градуса на фиксирания кръст: Телец – Скорпион, Лъв – Водолей и/или от 1° до 5° градус на подвижния кръст: Близнаци – Стрелец, Дева- Риби?
 •  
 • Направете мислено пътешествие към 2012г. и още по назад към 2003г., какви бяха уроците ви? Как се справихте? Какво безценно умение бихте искали да донесете в настоящето от тогава?
 •  
 • Обмисляйте и правилно разсъждавайте, всички избори и действия направени сега със сигурност ще имат своя отпечатък във вашия съдбовен път за в бъдеще.

 

P.S. за по-романтично настроените Лунното Затъмнение в 27° на Телец е в съединение с неподвижна звезда Алгол от съзвездие Персей, която има не добра слава! Ние много се постарахме да открием нейния положителен заряд и той е:

Да, знаем че в тази история с Медуза от гръцката митология има твърде много страст, красота и болка. Пълното отдаване, което пораждат понякога, именно заради или благодарение на тях притежаваме способността за духовно прераждане върху пепелта от наранени чувства и предателство. Мъдростта на Атина Палада демонстрира как способността и величието на болката се превръща в оръдие за защита. Любовта и предателството са различни части от една и съща приказка в битката между светлината и мрака. Готовността за преобразяване е сигурен знак, че в личния ви мит мъдростта и любовното безумие могат да бъдат помирени.

 

 

Сезонът на Затъмненията