Астрологичен Фокус на Лунния месец

Венера 26° Козирог – R, сменя посоката си на движение в ретроградна от 19 декември до 29 януари. Приблизително на всеки две години получаваме възможност направим пренастройка на емоционалния си живот и взаимоотношения. На всеки 8 год. Венера извършва своя ретрограден парад на почти същото място в Зодиака. За последен път в знак Козирог това се случи в края на 2013г. С какво е по-различен нейния фокус в последната декада на Козирог сега?

Венера съединение Плутон – три пъти! не един, а цели три пъти любимката на Боговете ще потъне в прегръдките на владетеля на подземното царство Плутон. Можете да припознате няколко мита за това приключение, като интересни за себе си и всеки един ще изисква саможертва! Помислете върху това!

Първият път е на 11 декември и със сигурност ще получим послание какво се изисква от нас, не подминавайте знаците! На 25 декември “случайно“ ни е дадена втора възможност за поглед колкото навътре, толкова и надълбоко! И финалът предстои на 3 март! Със сигурност, онова което оцелее след дълбоката тъга ще прероди възможността ни за проява на емоции на съвсем друга плоскост!

“И заживели дълго и щастливо“ завършват любими приказки, но преди това по правило някой е отхапал грешната ябълка…

Нодалната ос преминава от Близнаци – Стрелец към Телец – Скорпион и това е процес, който ще приключи през този месец. Експанзията на информация и разпространение на идеи ще потърси почва за сигурна реализация и резултати от усилията до момента. Както се казва на астрологичен жаргон “време е да поработи фиксирания кръст на Зодиака“! На първо място оста Телец – Скорпион, тъй като в това пространство ще се реализират затъмненията през сследващите почти 2 години и след тях, но не с по-малко усилия Лъв – Водолей.

Нептун директен – На заетите в изкуството като реализация се освобождава творческа и съзидателна енергия! За всички останали, дайте стимул за въображението и позволете на интуицията да бъде част от ежедневието ви.

Марс в Стрелец след 13 декември – Подкрепящ транзит да формираме цели и да определим действията си съобразно тяхната реализация. Разпределянето на енергията до крайната фаза може да бъде предизвикателно изискване.

Меркурий в Козирог – Последствията от пламенните убеждения на Меркурий в Стрелец ще понесат цялата строгост и справедливост с движението му през Козирог. “Казана дума, хвърлен камък“ и “на лъжата краката са къси“ са подходящи послания за случая. Да сме отговрни не просто в словата, но и в мислите си, това е добра тренировка за ума!

Юпитер в Риби от 28 декември до 10 май – Ако не ви е достигала сила на вярата и ако имате потребност от подкрепа от “най-високо“ равнище, сега е момента. Не пропускайте астрологичната аксиома за Юпитер и тя гласи следното – “увеличава и разширява всичко, без оглед на полезността и ефективността му“

Сатурн квадрат Уран 24 декември – Последната квадратура на титаните, в условията на която съществуваме през цялата година. Всеки път когато се налага да вземете страна в спор между консервативна и иновативна идея, всички случаи на ожесточен дебат между ползата от правилата и правото на свобода! Всички тези грандиозно описват изтичащото време на старите догми в полза на нова система от човешки любящи и споделящи взаиомоотношения! Фиксирани знаци – промяна

Слънце в Козирог – Зимно Слънцестоене – всяка година по същото време Светлината взема надмощие, за да ни напомни, че нищо непознато в поднебесния свят не се случва – всеки край е само ново начало!

Лунни Фази

Новолуние, 12° Стрелец, 09:42ч., (+2 UTC) – Пълно Слънчево Затъмнение, Меркурий в Стрелец е в прегръдката на дневното светило Слънце, което временно може да ни отдалечи от истината. Венера е в близък съвпад владетеля на подземното царство Плутон, необходимо е отношенията да претърпят своя катарзис, за да се развиват в нова осъзната плоскост. Секстилът на Марс от Скорпион към съвпада на Венера и Плутон посочва наличието на необходима воля за постигане на практични резултати, особено свързани с другите. Марс квадрат към Юпитер и тригон Нептун отправя към нас послания да бъдем бдителни към всеки акт на предозиране и прекаляване във всеки смисъл. Картината на общочовешката ни визия за бъдеще и развитие ще имаме възможност да наблюдаваме в пълнота съвсем скоро при новия цикъл на Юпитер и Нептун в 23° Риби.

Първа четвърт, 19° Риби, 03:35ч., (+2 UTC)

Пълнолуние, 27° Близнаци, 06:35ч., (+2 UTC) – Бихме могли да дадем наименование на това пълнолуние “големите надежди и още по-големи очаквания“ поради Юпитер секстил Слънце и тригон Луна. Венера е стационарно-ретроградна в готовност да направи своето второ съединиение с Плутон, с какво от нашите ценности ще се наложи да се разделим и коя жертва ще е достатъчна, за да откупим сърцето си? От съществено важно значение са изборите, които правим в момента, както и мъдростта на съжденията и оценките ни. Квадратурата между Сатурн – нашето минало, но и опит е в остър конфликт с Уран – визията ни за бъдеще и нов модел на организация на социалните отношения.

Последна четвърт, 5° Везни, 04:23ч., (+2 UTC)

Дните в Аспекти

4ти декември – събота – Новолуние 12° Стрелец, 09:42ч., (+2 UTC) – Пълно Слънчево Затъмнение, Да станем застъпници на онова, което е добро за всички и да поставим личните съображения на втори план. Да предложим на света онази част от себе си, която намираме за най-добра, би било чудесно послание сега. Каквото и да пожелаем сега, ще го заредим с мощна енергия и сила, необходими за неговата реализация в бъдеще.

5ти декември – неделя – Марс паралел Сатурн – Опитваме се да спечелим позиции, като аранжираме обстоятелствата така, че да работят в наша полза. Едновременно с това, събитията имат не толкова фин маниер за формиране на нашето поведение, като определено промянят способността ни за възприемане и оценка на външната среда.

6ти декември – понеделник – Марс секстил Плутон – Успехът е в “кърпа вързан“, но само ако се съобразим с правилото, че целите е необходимо да бъдат поставени в синхрон с нашата житейска програма. Удачно е да се възползваме  от огромното количество енергия, която се освобождава  сега.

7ми декември – вторник – Меркурий квадрат Нептун – Препоръчитено е от време на време да сверяваме реалността и този момент настъпи в момента. Възможно е да попаднем в познатата ситуация “да правим непоискано добро“, за което наказанието няма да ни подмине. Каквото и да променим във външните обстоятелства, ако носим несигурността в себе си, то тя ще ни съпътства на всяка крачка.

8ми декември – сряда – Марс квадрат Юпитер – Саможертвите за общото благо винаги се оценявани по достойнство, което не го прави автоматично лесно.

9ти декември – четвъртък – Чувстваме готовността да опитаме нещо ново, иновациите са на ход и някои от тях наистина ще ни изнендат с резултат. Добре е да осъзнаем, че сме получили помощ от някого затова и при нужда да се отзовем и да върнем доброто преумножено.

10ти декември – петък – Напредваме без да проверяваме фактите и това носи удовлствие. Сърдечните теми са взели първество над съзнанието ни и рационалното мислене отстъпва. Изречените слова носят силен положителен заряд, особено щом зад тях стоят чисти мотиви.

11ти декември – събота – Венера съединение Плутон, Меркурий секстил Юпитер – Последна подготовка за някои емоционални предизикателства. Това, с което се занимаваме в момента може да отнеме няколко месеца, за да достигне своя пик и финал. Вземайки под внимание нуждите и потребностите на другите, може да ни предпази да извършим някои грешки, за които ще съжаляваме по-късно.

12ти декември – неделя – Слънце квадрат Нептун – Не винаги можем да разберем или назовем откъде точно идва вдъхновението, а и не е нужно. Дори и да не разбираме защо вървим в определена посока, за малко можем да се отдадем на собсвените си дълбоки мотиви и подбуди.

13ти декември – понеделник – Марс в Стрелец, Меркурий в Козирог – Бавно, но сигурно изчистваме детайли по това, какво в действителност е необходимо да се прави. Единствената стъпа е да започнем, просто да поставим начало.

14ти декември – вторник – Фокус върху бизнес решения! Обсъждането на пропуски често предшества практичността. И дори тогава единствено материалния успех и сигурност няма да донесат покой, докато не си изясним какво наистина е важно за нас.

15ти декември – сряда – Вероятно е да срещаме затруднения при изпълнение на рутинни задачи. Анализ на всяка една стъпка от програмата би подпомогнал процес на реализация на крайна цел. Стъпка по стъпка…

16ти декември – четвъртък – Светът може и да изглежда не особено приветливо място в момента! Бихме облекчили личните си преживявания, ако отделим време да разсъждаваме в по-широк смисъл за положителните резултати от ограниченията.

17ти декември – петък – Недоразуменията във външния свят ни връщат в изходна позиция. Промените по организация на едно лично пътуване ще продължат да подреждат ежедневието ни по един нов начин, докато не потърсим способ за преодоляване.

18ти декември – събота – Думите, изречени с отговрност към последствията са инструмент на съвестта. Принадлежността и откритите отношения са предизвикателни за ценностна система на мнозина, но са условия са лично израстване.

19ти декември – неделя – Пълнолуние, Венера ретроградна – Настъпило е време да се откажем от предразсъдъците и да се погрижим за бъдещето. Направете своя личен ритуал на освобождение, медитирайте! Отделете време за искрена молитва, не забравяйте да включите в нея добруването на Земята и нейните обитатели. Време е да благодарим и да си припомним, че приликите между нас всъщност са много повече от особеностите, които ни разделят!

20ти декември – понеделник – Слънце секстил Юпитер, Меркурий тригон Уран – Миналото остава зад гърба ни, бъдещето е пред нас с възможно професионално претоварване. Но ако се съгласим, че е възможно да направим едно нещо в един момент, вероятно ще се освободим от напрежението и ще се справим с отговорностите. Идеите пристигат в напълно нова и неочаквана форма.

21ви декември – вторник – Зимното слънцестоене 0° Козирог бележи най-краткият ден в годината, след което денят и светлината започват да нарастват. Символизира прераждането, растежа и обновяващите цикли на живота. Зимното слънцестоене е времето, в което вярваме, че се ражда новия Бог на годината на Слънцето. Новото начало, което поставяме всяка година по това време ни позволява изворът на доброто да управлява нашите мисли и поведение.

22ри декември – -сряда – Може да пожелате да надзърнете какво се случва под повърхността на събитията и да съзрете, че борбата между стария ненужен свят и онзи, който тепърва се ражда, всъщност продължава. Сега е момента за всеки един от нас да избере в коя посока ще влага личните си усилия и енергия.

23ти декември – четвъртък – Ако сте избрали ролята на “непримиримите“ вероятно е да установите, че ви е по-трудно от всички останали. Оставете свободно пространство за нови преживявания, споделете света си с нови хора.

24ти декември – петък – Сатурн квадрат Уран – Удачната рецепта за този процес, съдържа само един лек и той се нарича – експеримент! Изкущаващо е да пренесете старите навици и модели на поведение в настоящето, но е по-добре да останат на мястото си, в миналото. Въпреки, че социално-обществените отношения, които си представяме все още са далече, все пак всеки ден е по-ясен от предходния нему.

25ти декември – събота – Венера съединение Плутон – Можем силно да желаем да се съчетаем любов и дълг в едно изречение, но рядко ще се получи красиво послание. Единственият въпрос сега е: “да бъда или да не бъда….емоционално въвлечен и ангажиран“. Да последваме сърцето си? Да, но не е сега и по-бавно, отколкото очакваме!

26ти декември – неделя – Меркурий секстил Нептун – Вдъхновение от най-висок порядък ни очаква, просто е нужно да му обърнем внимание! Съвсем леки корекции по пътя на реализация на вече съществуващи проекти. Ако сме в хармония със себе си, можем да научаваме по нещо ново всеки ден, като използваме за проведник всяка ситуация и личност от обкръжението.

27ми декември – понеделник – Добрата стратегия за новата година започва с приключването на делата ни от тази. Ако работим в полза на укрепване на съществуващи взаимоотношения, то трябва да сме убедени, че са в интерес на всички участници. Промяната ще настъпи след сериозно разклащане на моделите на взаимодействие.

28ми декември – вторник – Ако се фокусираме върху твърде дълго продължаващите ограничения е възможно да акумулираме огромно количество гняв, който ще търси своя момент на освобождение. Ролята на жертва не ни позволява да открием реално съществуващи възможности пред нас.

29ти декември – сряда – Юпитер в Риби, Марс куинконс Уран, Меркурий съединение Венера – Лесно е да се придвижим напред следвайки вятъра, носейки на вълната на промяната. Ако честно срещаме предизвикателните истини, обстоятелствата ще се подредят в наша полза.

30ти декември – четвъртък – Марс секстил Сатурн, Меркурий съединение Плутон – Личните ни търсения са най-здравословни, когато си позволим да се потопим в непосредствените си притеснения за и от живота. Напредъкът идва, когато работим бавно, методично и внимателно.

31ви декември – петък – Разполагаме с огромно количество енергия, но за какво и как я разходваме? Необходимо е да имаме ясна цел, преди да се прицелим. Неподходящо изказани думи могат да обидят хора, които обичаме и от които се нуждаем. Самота и самотност са понятия, които е препоръчително да се научим да различваме.

 

Слънчево Затъмнение, Стрелец